Voorjaarsonderhoud van uw tuin

voorjaarsonderhoud

Bij het voorjaarsonderhoud is het belangrijk om de tuin weer netjes te maken voor het nieuwe seizoen en rekening te houden met alle opkomende planten.

Het voorjaarsonderhoud bestaat uit:

  • Bemesting in het voorjaar is heel belangrijk, om de border te voorzien van de juiste meststoffen. hiervoor gebruiken we voorjaarsmeststof. Dit zorgt ervoor dat de planten weer gaan groeien, sterker worden en maakt ze minder vatbaar voor ziektes en plagen.
  • Snoeien in het voorjaar is niet heel vaak nodig. Alleen de beplanting die vorstgevoelig is of een sierwaarde geeft in de winter (zoals siergrassen) snoeien we in het vroege voorjaar terug. Dit voordat alle planten beginnen met uitlopen.
  • In het voorjaar is het ook belangrijk om uw gazon te verticuteren. met verticuteren verwijder je oude gras resten en het mos uit het gazon. Hierdoor krijgt het gazon extra zuurstof om weer te gaan groeien. Na het verticuteren zaai je het gazon opnieuw in zodat de kale plekken zullen verdwijnen. Ook de grasranden worden netjes gestoken zodat het gazon er weer strak uitziet.
  • Mogelijk ligt er nog wat overtollig blad in de tuin van het najaar. Het kan geen kwaad om het blad te laten liggen. Dit zorgt voor extra voeding en biodiversiteit van de bodem. Wel moet je er voor zorgen dat de opkomende planten niet verstikken door het blad. Ook lopen we het onkruid nog even na, dit zal niet veel zijn als dit in het najaar al gedaan is.
  • In het voorjaar/zomer willen de planten ook weer extra water. We kunnen voor u de beregening weer aansluiten en afstellen.

    Bent u geïnteresseerd in het voorjaarsonderhoud neem dan contact met mij op.

Hovenier nodig? Dan is zoeken overbodig!

%d bloggers liken dit: