Najaarsonderhoud van uw tuin

najaarsonderhoud

Bij het najaarsonderhoud van uw tuin maakt u de tuin weer netjes voor de winter. Het najaarsonderhoud zal uitgevoerd worden rond oktober/ begin november.

Het najaarsonderhoud bestaat uit:

  • Bij de onderhoudsbeurt in het najaar word aandacht besteed aan de beplanting. Zo kun je planten die te groot zijn geworden of niet op de juiste plek staan stekken, scheuren of verplanten. Planten die zijn uitgebloeid en geen sierwaarde meer geven in de tuin kun je afknippen/terug snoeien. Sommige planten zullen beschermd moeten worden tegen de vorst. Ook het snoeien van de hagen doen we in deze periode, zodat deze de hele winter er strak en verzorgd uitzien.
  • De borders doen we onkruidvrij maken zodat deze de gehele winter er verzorgd uitzien. Overtollig blad word opgeruimd. Ook is het mogelijk om dit te laten liggen tussen de beplanting. Dit zorgt voor een beschermlaag voor de beplanting tegen de vorst. In het voorjaar dient dit ook als extra voeding voor de beplanting.
  • Bemesting in het najaar is heel belangrijk, dit versterkt de wortels van de plant en het gazon. Daarnaast zorgt het ervoor dat de planten sterk de winter door kunnen. Het neemt ook de groei van het gazon af.
  • Het is belangrijk om de beregening af te sluiten en het laatste water uit de leidingen te blazen. Als je dit niet doet dan heb je kans dat de leidingen vast vriezen, of dat de sproeiers bevriezen.
  • In het najaar knotten/snoeien we de meeste bomen. Bij dak en leibomen is het belangrijk om deze 1x per jaar te knotten. Of geleide snoei op de boom uit te voeren.

    Bent u geïnteresseerd in het najaarsonderhoud neem dan contact met mij op.

Hovenier nodig? Dan is zoeken overbodig!

%d bloggers liken dit: